urednica

Riječ urednice

Pošto je jahanje za neke od nas i oblik meditacije, pomaže nam razbistriti misli i kristalizirati ciljeve. Nije čudno da se ideja o portalu rodila, gdje drugo, nego na leđima konja.


Sve je krenulo s mojim povratkom u Istru, nakon poučnih 11 godina provedenih u inozemstvu. Tijekom druženja s konjarima shvatila sam da je vrlo oskudan izvor informacija na hrvatskom jeziku o bilo kakvim temama vezanim uz konje. K tome, potrebno je igrati se detektiva kako bi došli do informacija o konjskim događanjima, školama, oglasima i sličnim sadržajima. Pitala sam se kako bih najlakše mogla podijeliti znanje o zdravlju konja, te pomoći razvoju i širenju konjarstva u Hrvatskoj. Kako bi se moglo na jednom mjestu podijeliti te informacije? Efikasno i jednostavno?

I tako, uz topot kopita i sa suncem na leđima, rodila se ideja o portalu. Oblikovan je okvir projekta i s time je zaživjelo niz ideja, dolazile su jedna za drugom, kao da se guraju koja je bolja, bitnija, zanimljivija. U komunikaciji s prijateljima i poznanicima stvorio se već mali tim ljudi s istom vizijom i entuzijazmom te se portal počeo polako graditi.


Nadamo se da će vam naši stručni, zabavni i informativni članci biti zanimljivi i poučni, te da će vas redovito nasmijati simpatične slike i citati. Naša misija je pružiti znanje na pristupačan način i proširiti zanimanje za konje na populaciju kojoj je konjski svijet potpuna novost. Stoga, ako imate kakav prijednog ili ako želite poduprijeti naš rad javite nam se na info@konji.hrSara Lolić, dr. vet. med.